CARNAVAL

Op deze pagina komt u alles te weten over de producten van de C-Line collectie. Deze  producten zijn speciaal ontwikkeld voor het afwerken van figuren in piepschuim en papier-maché.   

In deze fotoreeks is gebruik gemaakt van bruin papier in combinatie met plamuur.

In deze fotoreeks is gebruik gemaakt van Vanam VERF EXTRA ( Methode 3)

De afbeelding hiernaast toont de drie meest aangeraden methodes. Het schema geeft een volgorde aan voor  de gebruikswijzing van de producten uit het  Vanam C-Line gamma.


De drie methodes


Methode 1:  Men maakt gebruik van bruin papier en lijm voor papier-maché met voorkeur Vanam C-Line COLLE 2p. Doordat het papier na het drogen krimpt, komt er spanning op het piepschuim te zitten en wordt het een stuk sterker.


Methode 2:  Bij deze methode is alles gebaseerd  op plamuur (gyprocen in de volksmond) . Er zijn verschillende soorten die gebruikt kunnen worden. De meest gebruikte zijn Fix en finish of uniflott en de kant en klare plamuur Gyproc PRoMix premium.


Methode 3: Hier wordt gebruik gemaakt van Vanam C-Line VERF EXTRA een product  op basis van acrylaat-dispersie.  Het kan in een dikke laag aangebracht worden maar moet wel goed verdeeld worden. Dient in twee lagen aangebracht te worden.   

Voor- en nadelen

Methode 1:


-  Tijdsintensief

-  De droogtijd is zeer afhankelijk van de omgeving en laagdikte


+  Heeft een sterk eindresultaat

+  Strak eindresultaat

+  Scheur overbruggend

+  Beperkte gewichtstoename na                               afwerking.

+ Snellere droogtijd dan methode 2.


Producten C-Line

Methode 2:


-  De droogtijd is zeer afhankelijk van de omgeving en laagdikte

-  Veel stof van het schuren

-  Een fixeerlaag of primer nodig voor het schilderen

- Grote gewichtstoename na afwerking

-  Snel hard na aanmaak dus vaak  afval op product


+ Heeft een strak eindresultaat

+  Relatief snel

Methode 3:


-  De ondergrond moet zeer glad gescheurd zijn anders is de afwerking minder glad dan bij methode 1 & 2


+ Droogt sneller dan methode 1 & 2

+ Geen primer meer nodig

+ kan goed geschuurd worden 


C-Line COATING is de perfecte eindlaag die uw carnavalswagen een mooie glans geeft en zorgt voor bescherming. C-Line COATING is volledig op waterbasis. Bij het aanbrengen slaat alles wit uit maar na het drogen zijn de kleuren nog mooier en dieper.


 

C-Line Coating kan ook als fixeerlaag gebruikt worden na het plamuren om de zuiging weg te nemen en de hechting te bevorderen. 50% verdunnen met water om te fixeren.

C-Line VERF is een zeer matte verf op basis van acrylaat. Hij is dan ook uiterst geschikt voor piepschuim (tast het piepschuim niet aan). De C-Line VERF is relatief snel droog. C-Line VERF is ook perfect verspuitbaar (mits te verdunnen met zuiver water).


C-Line VERF is ook de beste basis om af tewerken met de C-Line COATING.

C-Line VERF extra heeft  dezelfde eigenschappen dan de C-Line VERF maar is een stuk dikker. Dit product moet en kan enkel met borstel aangebracht worden. Door zijn dikke vicositeit heeft C-Line VERF extra een goede vullend vermogen voor over papiertjes te zetten. C-Line VERF extra kan ook onmiddellijk in kleur aangemaakt worden. Door zijn laagdikte is het ook extreem dekkend. Bij temperaturen boven de 15c° is  het wel aangeraden om vanam DROOGVERTRAGER aan toe te dienen ( max.10% ). 

Vanam COLLOR is een universeel pigment dat kan toegediend worden in alle producten van vanam PAINT. Dit geeft u de mogelijk om zelf kleuren te maken of kleuren aan te passen.

Vanam DROOGVERTRAGER is een product dat er voor zorgt dat de droogtijd iets verlengd wordt. Dit is soms nodig als het te warm is en de verf zo geen kans zou krijgen om mooi open te vloeien. Vanam DROOGVERTRAGER is enkel te  gebruiken boven de 15c° en voor           maximum 10% toe te dienen. Zeer goed mengen en enkel toe te passen bij producten van vanam PAINT.

Voor meer info neem contact op via de link CONTACT.

Prijslijst aanvragen

Levering aan de werkhallen op dinsdag en vrijdag of na afspraak.

Leveren kan ook op andere locatie. ( rond Aalst )

Afhalen ook mogelijk na afspraak